Vakantiehuisje Het Atelier

Ontdek de natuur, steden, historie, kunst en cultuur van Brabant.

Wandelen of fietsen in de Brabantse natuur

Vakantiehuisje Het Atelier ligt te midden van vele natuurgebieden die Noord-Brabant rijk is. De Strabrechtse heide, Het Leenderbos of natuurgebied De Groote Heide; vanuit het vakantiehuisje wandel of fiets je er binnen enkele minuten naartoe. En eenmaal daar kun je kiezen uit vele kilometers aan fiets- en wandelroutes.

Achelse kluis

Met de fiets is ook Abdij de Achelse Kluis zeker de moeite waard om te bezoeken. Via natuurgebied De Malpie met haar adembenemende uitzichten fiets je er in 30 minuten naar toe. Hoewel de laatste monniken de abdij hebben verlaten, worden de brouwactiviteiten van de trappistenabdij voortgezet. Er worden verschillende activiteiten en rondleidingen verzorgd en er is ook een Abdijwinkel. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon genieten van een lekker trappistenbier in de Herberg of op het terras.

Golfen

Houd je van golf? Er zijn vele schitterende banen in de (nabije) omgeving van Het Atelier.

Onze favorieten zijn:

–        Haviksoord, Leende (7 minuten rijden)
–        De Swinkelsche, Someren (12 minuten rijden)
–        Het Woold, Asten (20 minuten rijden)
–        De Herkenbosche, Herkenbosch (Roermond) (40 minuten rijden).
–        Burggolf, Gendersteyn, Veldhovenm (20 minuten rijden)
–        Stippelberg, Bakel (30 minuten rijden)
–        De Peelse Golf, Evertsoord (30 minuten rijden)
–        Kempense Golfclub België, Mol (40 minuten rijden)
–        Steenhoven Country Club, Mol (40 minuten rijden)

Vakantiehuisje Het Atelier. Recreatie, golf, sport, natuur.

Andere tips en activiteiten

Het Atelier ligt op 2 kilometer van de gezellige dorpskernen van Heeze en Leende. Daar vind je onder andere een supermarkt, bakkerij, slijterij, slagerij en delicatessenzaak. Er zijn ook diverse restaurants en eetcafe’s om te ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Of breng een bezoek aan het geheel omgrachte Kasteel Heeze. En heb je zin om de gezelligheid van een stad op te zoeken of te shoppen? Steden als Breda, Den Bosch, Antwerpen, Maastricht of Düsseldorf en het Designer Outlet Roermond zijn binnen 1 uurtje met de auto te bereiken. Wil je met de trein reizen? Er is een NS-station in Heeze. Toeristen Informatie Nederland biedt je eveneens inspiratie om Brabant te ontdekken.